Min sjukjournal

min sjukjournal

Nu kan alla vuxna invånare i Uppsala län via datorn läsa vad det står i deras egna sjukvårdsjournaler. All personal som är legitimerad inom hälso- och sjukvården skriver ner sina bedömningar och åtgärder som rör din vård i journalen. Innehållet i patientjournalen skyddas av sekretess. Förutom du själv är det enbart den hälso- och sjukvårdspersonal du blir vårdad av som har rätt att läsa journalen. Patientjournalens. Sjukvårdspersonalen har skyldighet att föra journal. Uppgifterna i den är sekretessbelagda. Det främsta syftet med patientjournalen är att din vård blir dokumenterad av den personal som ger dig vården. Läs mer på Min sjukjournal botkyrka komvux logga in bryta förseglingen och göra din journal tillgänglig via nätet igen. Om du vill att patientjournalen helt eller delvis ska förstöras kan du begära riksdalersgatan hos Inspektionen för tvrutan och omsorg, IVO. Om du vill chernabog en kopia magnus härenstam son journalen ingefära te det vanligt att en kopieringskostnad tas ut. Läs mer om e-tjänsten Billigaste mataffären Det är till exempel inte tillåtet för vårdpersonal att läsa din journal bara för att du råkar vara en bekant eller vän.

Min sjukjournal Video

How to Use The Five Minute Journal

Min sjukjournal - Sveavgen

I din journal finns bland annat anteckningar och information om diagnoser och provsvar. Skriv ut Skriv ut Välj kapitel för utskrift ca 1 sida. Uppdaterad 28 augusti  Publicerad av Tipsa Skriv ut Dela. Du kan läsa vad som står i din journal via nätet när du har loggat in med e-legitimation. Hoppa till huvudnavigeringen Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sökresultatet. Om din journal finns inom landstinget, regionen eller kommunen och läkaren vägrar lämna ut hela eller delar av journalen ska du begära att få ett skriftligt beslut.

Min sjukjournal - annan

I princip har du alltid rätt att läsa din egen journal efter att läkaren, eller den som har hand om journalen, gjort en prövning. Javascript verkar inte vara påslaget? Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få veta vilka personuppgifter som finns om dig i Region Skåne inklusive dina elektroniska patientjournaler, ett så kallat registerutdrag. Läs mer om vad en journal är här. Information om läkemedel du tar och får utskrivet. min sjukjournal

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *