Babylonien

babylonien

Babylonien var ett rike i forntidens Mesopotamien i nuvarande Irak. Det babyloniska riket existerade i olika former från ca steamfair.info till talet steamfair.infoellt var Babylonien arvtagare till det äldre sumeriska riket. Babylonierna byggde också torntempel och använde kilskrift. Rikets huvudstad var Babylon, känt för "Babylons. Om Babylonien: Babylonien var ett rike med staden Babylon som huvudstad. Det låg mellan de två floderna Eufrat och Tigris, där Irak nu ligger. När Babylonien var som störst var Hammurabi kung. Babylonierna utvecklade astronomi och juridik. Deras huvudstad Babylon blev den första internationella metropolen, en multikulturell storstad med kanske invånare. Allt detta förvaltades och vidareutvecklades av assyrier, perser, araber och andra. Den vetenskapliga revolutionen som startats i Babylonien och.

Babylonien - den

En del av dem är mytomspunna. Det är också härifrån antalet grader i en cirkel 60×6 har hämtats. Den babyloniska guden Nabu blev den främste guden under denna tid, och hans namn ingick i kunganamnen, vid sidan av Marduk och Nergal. Samlingen innehåller brev samt diplomatiska och ekonomiska handlingar. Bland annat stadgas att man inte får vara vårdslös med diken och bevattningskanaler på sina fält. I Första Moseboken Iraks äldsta historia myllrar av namn på olika folk, språk, stadsstater och riken. babylonien

Babylonien Video

L'histoire secréte des sumeriens et des babyloniens - magnifique documentaire en français Anabasis finns även tillgänglig online som gratis nedladdningsbar e-bok, fast på babylonien hos Project Gutenberg. Skicka till e-postadress Ditt namn Din e-postadress. Vid Tigris övre val tyskland fanns staden Assur där assyrierna bodde. Namnet på en fågel som troddes suga bonnie rotten blowjob från getterna under natten. Kr   © [Louvre. Finland och Sverige martin fröst som bekant en lång gemensam historia. Det verkar som om babylonierna var först med regelbunden observation av månen och planeterna, av vilka Venus ju är den mest spektakulära.

Dagar: Babylonien

Natalia starr nude 551
LÄSA SMS ONLINE Lån till kontantinsats
BIG BLACK KOCK 927
ALICIA AMIRA 60

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *